Történelmi siker

2023.01.10. 11:23

Rekordalacsony volt tavaly az álláskeresők száma

Az elmúlt fél évben 4,7 millió felett van a foglalkoztatottak száma Magyarországon, miközben 2022-ben soha nem látott szintre csökkent a regisztrált álláskeresők száma.

Illusztráció

Forrás: Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

A háború és a szankciós válság ellenére eddig sikeresen védte meg a kormány a munkahelyeket mind a versenyszférában, mind a közszférában, azaz a gazdasági védvonal sikeresen óvja a teljes foglalkoztatottságot. Már fél éve, azaz hat hónapja 4,7 millió felett van a foglalkoztatottak száma Magyarországon, miközben 2022-ben soha nem látott szintre süllyedt a regisztrált álláskeresők száma – közölte Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az MTI-vel.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében nyilvántartott álláskeresők száma
Forrás: NFSZ/MTI

Tavaly átlagosan ugyanis mindössze 238 168 főt ért el a regisztrált munkanélküliek száma, ami történelmi siker, soha nem volt még ennyire alacsony az álláskeresők száma, miközben 2010-ben még csaknem 600 ezren (582 664 fő) kerestek munkát.

2022 decemberében a regisztrált álláskeresők száma 230 345 fő volt, ami a rendszerváltás óta mért második legalacsonyabb adat a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb adatai szerint. Mindössze tavaly júniusban voltak kevesebben az álláskeresők az elmúlt három évtizedben, akkor is csak kevesebb, mint 40 fővel.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában