Biztató

2023.04.09. 18:37

Már a nyáron elindulhat az online árfigyelő adatbázis

A nemzetközi tapasztalatok kifejezetten kedvezőek.

A hollandiai székhelyű SPAR nemzetközi élelmiszer-üzletlánc egyik City SPAR üzlete a főváros VIII. kerületében, a Rákóczi úton.

Forrás: MTVA/BIZOMÁNYOSI

Fotó: Róka László

Június végéig elindulhat az az online árfigyelő adatbázis, amelynek fejlesztéséről még márciusban állapodtak meg kormányzati szervek – erősítette meg a Világgazdaság érdeklődésére a javaslatot kezdeményező Gazdasági Versenyhivatal, miután a rendszer kifejlesztése érdekében közös munkacsoportot állítottak fel a Gazdaságfejlesztési Minisztériummal. 

A cél egyértelmű, erősíteni a versenyt a boltok között, tudatosabbá tenni a fogyasztót, ami végső soron az árak és az infláció letöréséhez vezet. 

A GVH az év kezdete óta láthatóan aktivizálta magát, előbb január 20-án a tej és tejtermékek, majd február 8-án pedig a tartós élelmiszerek piacán kezdett vizsgálódásba, azonban ezek eredményére még várni kell, a hatóság április közepére ígérte az első részeredményeket.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában