tranzakció

2020.09.24. 09:18

A 4iG többségi tulajdont szerez az INNObyte-csoportban

A 4iG Nyrt. mai bejelentése értelmében a társaság kötelező vételi ajánlatot tett az INNObyte Zrt. és leányvállalata, az Innoware Kft. többségi tulajdonának megszerzésére. Az ajánlatot az INNObyte tulajdonosai elfogadták. A tranzakció előkészítő szakasza lezárult, melynek során a 4iG, illetve az EY szakértői átvilágították a társaságokat. Az adásvételi megállapodást a felek október közepéig kötik meg, ezt követően a 4iG 70 százalékos, többségi irányító tulajdont szerez az INNObyte Zrt.-ben.

A 2014-ben budapesti székhellyel és pécsi fiókteleppel alapított INNObyte Informatikai Zrt. valamint leányvállalata, az Innoware Kft., közvetlen és közvetett módon közel 200 főt foglalkoztató innovatív szoftverfejlesztő vállalatcsoport.

Az INNObyte a contact center szolgáltatások, az üzleti intelligencia, tesztautomatizáció, mesterséges intelligencia-fejlesztés, az adatbázis megoldások specialistája.

A vállalat megrendelései elsősorban a telekommunikáció, az autóipar, az egészségügy, az agrárinformatika, közigazgatás, pénzügyi és banki informatika szegmenseiből, valamint az egyházi digitalizáció területéről származnak.

A társaság elsősorban piaci megrendelők – kis- és középvállalatok, illetve nagyvállalatok – igényeit szolgálja ki.

Az INNObyte társaságainak tavalyi évi együttes árbevétele meghaladta a 3,3 milliárd forintot, EBITDA-ja pedig kevéssel több, mint 447 millió forint volt.

Az akvizícióval 4iG célja fejlesztési erőforrásainak és kompetenciáinak szinergikus bővítése. Az INNObyte többségi tulajdonának megszerzése nagy mértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy a tőkepiaci társaság a Fintech, az Ipar 4.0, a Mesterséges Intelligencia-fejlesztés és Blockchain területeken piacvezető státuszt szerezzen.

Az INNObyte 70 százalékos tulajdonának megszerzésére irányuló adásvételi szerződést a felek kölcsönös szándéka szerint október közepéig írhatják alá, melyről a társaságok a későbbiek során tájékoztatják részvényeseiket, illetve a nyilvánosságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában