szükséges a továbbképzés

2017.10.14. 10:30

Magyar Gépjárműipari Egyesület: az oktatáson múlik autóiparunk jövője

Kilián Csaba felhívta a figyelmet arra, hogy a kis- és közepes vállalkozásoknak az automatizálás és az informatika terén még nagyon sok a tennivalójuk.

Az oktatáson múlik a hazai autóipar jövője – hangsúlyozta egy napilapnak a Magyar Gépjárműipari Egyesület főtitkára a napokban kezdődő Automotive Hungary kiállítással kapcsolatban.

Kilián Csaba a lap szombati számában felhívta a figyelmet arra, hogy a kis- és közepes vállalkozásoknak az automatizálás és az informatika terén még nagyon sok a tennivalójuk. Ehhez pedig magasan képzett, innovatív munkaerőre van szükség – tette hozzá. Elmondta, hogy az ágazati szakemberek létrehoztak egy szakoktatási munkabizottságot is, amely a kormányzat számára dolgoz ki javaslatokat.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára a lapnak érthetetlennek nevezte a közismereti tárgyak visszaszorítását a szakképzésben. Dávid Ferenc úgy véli, alulképzett emberekkel nem lehet számítógép vezérelte berendezésekkel dolgozni sem az autóiparban, sem a feldolgozóipar más területein.

A Központi Statisztikai Hivatal tavalyi adatai szerint a 155 ezer dolgozót foglalkoztató ágazat adja a GDP 4,5 százalékát, a feldolgozóipari kibocsátás 30,2 százalékát, a termelés értéke pedig elérte a 25,3 milliárd eurót – emlékeztetett az újság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában