világkonferencia

2021.10.13. 13:46

Szijjártó Péter: erős versenyhatóságok szükségesek a valódi versenyhez

A szabad és tisztességes világkereskedelem pártján vagyunk, de hogy versenyképesek maradhassunk, biztosítanunk kell a valódi versenyt, ehhez erős versenyhatóságok szükségesek, amelyek jól végzik a dolgukat – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a világ versenyhatóságait tömörítő Nemzetközi Versenyhálózat (ICN) konferenciáján, amelynek az idén a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ad otthont.

Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke elmondta: nagy lehetőség Magyarország számára a versenyhatósági világtalálkozó megszervezése. A versenyfelügyeleti feladatokat érintő naprakész tudás, a legmodernebb vizsgálati és elemzési módszerek, illetve a világ minden tájáról összegyűjtött tapasztalat fontos a GVH számára. Mindezek birtokában a magyar nemzeti versenyhatóság hatékonyabban tudja védeni a tisztességes piaci versenyt, amely Magyarország minden állampolgárának érdeke – mondta.

A konferencia három napja alatt a világ legkülönbözőbb országaiból több mint 100 előadó vitatja meg a versenyjogi szakmát foglalkoztató, aktuális kérdéseket. Ezek közé tartozik többek között a határokon átnyúló versenykorlátozások elleni nemzetközi fellépés, a Covid-19 járvány alatti válságkartellek megítélése és határmezsgyéi, vagy a digitalizációval és innovációval kapcsolatos versenyhatósági kérdéskörök. A szakmai program során mutatja be a GVH vendéglátóként a fenntartható fejlődés és a versenyjog összefüggéseit feltérképező speciális projektjét is, amely első alkalommal mérte fel globális szinten a versenyhatóságok és tanácsadó cégek körében a versenyjogi jogérvényesítés környezeti fenntarthatósági szempontjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában