Utazás négy keréken

2018.07.19. 05:52

Toyotába szállni élvezet

Ezek most a legmegbízhatóbb autók Magyarországon egy friss felmérés szerint. Meglepődhetünk azon, mely márkák kullognak a lista végén.

Family together in car, leaning out windows and smiling over shoulders at camera

A J.D. Power globális piackutató cég elkészítette az autós megbízhatósági felmérését Németországban is, ami magyar szempontból azért fontos, mert a németországi autóállomány sokkal inkább leképezi az itthon is elérhető márkákat és típusokat – adja hírül az Origo.

Forrás: Origo/J.D.Power

Mint írják, a hibák, meghibásodások gyakoriságára koncentráló felmérés szerint az autóipar jelentőset javított: míg tavaly száz autóra 151 hiba jutott, addig idén már csak 131.

A lista első helyén a Toyota zárt 101-es pontszámmal, azaz egy autóra átlagosan 1,01 meghibásodás jutott.

A portál rámutat: meglepő, hogy a második helyre a Seat (103), nem annyira meglepő, hogy a harmadikra a Volvo (103) futott be. A Skoda a Seatéhoz hasonló eredménnyel, 104-es pontszámmal zárt.

A cikk szerint is főhet az európai prémiumautósok feje, mert

a lista legvégére került az Audi és a BMW is.

A kategóriák sorrendben: miniautó, kompakt autó, kompakt SUV, nagy- és luxusautó, középkategóriás autó, kisautó, egyterű. Forrás: Origo/J.D.Power

A legmegbízhatóbb miniautó az Opel Adam, a legmegbízhatóbb kisautó a Toyota Yaris lett. Az Audi lehangoló összetett eredménye ellenére a kompakt SUV-k között az Audi Q5 lett a győztes.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: AFP / Odilon Dimier / AltoPress / PhotoAlto

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában