Időjárás

2022.05.22. 15:30

Napos idő várható hétfőn, nyugat felől felhősödéssel

Vasárnap délután a gomolyfelhő-képződés mellett napos idő várható, éjjel a Dunántúlon és a Dél-Alföldön gyengén vagy közepesen felhős, másutt derült lesz az ég, de csapadék kialakulása nem valószínű. 

Hétfőn nyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, emellett a déli óráktól gomolyfelhők is növekednek, de összességében több órára kisüt a nap. A nap második felében a Dunántúlon megvastagszik a felhőzet, akkor a délnyugati területekre besodródhat egy-egy zápor, zivatar. 

Az északnyugati szél a középső tájakon időnként megerősödik, majd éjszakára mérséklődik a légmozgás. Hétfőn egyre nagyobb területen délire, délkeletire fordul a szél, amelyet élénk lökések kísérnek. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7, 15 fok között alakul, de a derült, fagyzugos tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 22 és 28 fok között valószínű.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!