időjárás

2017.11.22. 07:10

Enyhe, de borús szerda vár ránk

Néhol azért napsütés is lesz, a csúcshőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul.

Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de csak a keleti területeken számíthatunk kisebb esőre, egy-egy záporra, szitálásra. Reggelre megkezdődik a felhőzet elvékonyodása, felszakadozása, ugyanakkor többfelé párássá válik a levegő, sűrű ködfoltok is kialakulhatnak. A szél gyenge marad. Alig csökken éjjel a hőmérséklet, sőt a keleti tájakon még meg is enyhül az idő a reggeli órákra valamelyest, így általában 2 és 7 fok közötti értékeket mérhetünk napkeltekor.

Napközben zárt felhőtakaró már csak az északkeleti megyékben lesz jellemző. Az ország többi részén akár a Napot is megláthatjuk, a legtöbb napsütésre a délnyugati tájakon számíthatunk. Számottevő csapadék már nem valószínű, északkeleten fordulhat elő még szitálás, csepergő eső. A szél az ország középső részén, illetve a déli megyékben élénkülhet meg, másutt gyenge marad. A hőmérséklet csúcsértéke általában 9 és 14 fok között alakul, de a borongós északkeleti részeken alig 5 fokig emelkedik a higanyszál, ezzel szemben a Dráva mentén viszont akár a 15 fokot is mérhetnek majd.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!