időjárás

2017.11.13. 05:51

Itt a hidegfront

Jelentős hőmérsékleti különbség alakulhat ki az ország nyugati és keleti tájai között. Napközben 5 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn markáns hidegfront lép be hazánk területére. Éjszaka egyre többfelé várható eső, záporeső, délnyugaton egy-egy zivatar kialakulása sem kizárt. A Soproni és Kőszegi-hegység magasabb területein havazásra is számíthatunk. A front a kora reggeli órákra éri el a keleti országrészt, ahol várhatóan megtorpan. A középső országrészben a szél többfelé megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 3 és 12 fok között változnak, nyugaton lesz a hidegebb, délkeleten az enyhébb idő.

Napközben folytatódik a nagyrészt borult idő. A késő délutáni óráktól várható, hogy északnyugat felől mind nagyobb területen megszűnik a csapadékhullás. A szél a Dunántúlon viharossá is erősödhet. Jelentős hőmérsékleti különbség alakulhat ki az ország nyugati és keleti tájai között. Míg a Dunántúlon helyenként csak 5 fok körüli értékeket mérünk, addig a Tiszántúlon 15 fok is előfordulhat.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!