időjárás

2017.11.14. 05:56

Lehűl az idő

Az esőnek lassan búcsút mondhatunk, kedden már csökken a felhőzet. Napközben általában 4 és 9 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Kedd hajnalban továbbra is erősen felhős, borult lesz az ég, inkább csak az északi tájakon szakadozhat fel reggelre valamelyest a felhőtakaró. A déli és keleti területeken eső, záporeső várható. A dunántúli hegyekben havas eső vagy meg nem maradó havazás alakulhat ki. A szél a Dunántúlon erősnek ígérkezik. A hőmérséklet általában 3 és 7 fok közé csökken, a hegyekben és az Észak-Dunántúlon lehet ennél egy-két fokkal hidegebb.

Napközben észak felől felszakadozik a felhőzet, így az északi országrészben egyre többfelé kisüt a Nap – ugyanakkor a Dunántúlon gomolyfelhők képződnek, így ott kevesebb napsütés valószínű, mint a főváros vagy az Északi-középhegység környékén. A déli megyékben egész nap marad a borult ég, és továbbra is számíthatunk csepergő esőre, kisebb záporra, igaz, hogy már csak megszűnő jelleggel. A szél a középső országrész kivételével gyakran megélénkül, de estére mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet csúcsértéke csupán 4 és 9 fok között alakul, inkább csak a főváros környékén, illetve az Északi-középhegység lábánál emelkedhet 10 fokig a hőmérő higanyszála.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!