Bulvár-celeb

2021.07.24. 16:37

Felfoghatatlan! Horrorbalesetek: 2 autópályán, 6 halott

Ketten meghaltak egy karambolban szombat délután az M5-ös autópályán Kiskunfélegyházánál, az M6-on is történt egy halálos baleset, ott négy embert nem tudtak megmenteni.

Forrás: baon.hu / Donka Ferenc

Helyszíni információink szerint Szeged felé haladt a külföldi trélert vontató kisbusz, amikor hátulról nagy sebességgel belehajtott egy személyautó. A tréler leszakadt a kisbuszról, majd a sztrádán felborult, a kisbusz pedig az útszéli árokba csapódott. A kiérkező kiskunfélegyházi tűzoltók a járműveket áramtalanították, a felborult trélert kerekeire állították, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A helyszínre két mentő is érkezett, de a sofőrök kisebb zúzódásokkal megúszták az ütközést – írja a baon.hu.

Fotó: baon.hu / Donka Ferenc

A baleset miatt feltorlódott kocsisorban azonban egy kamion és egy személyautó összeütközött, ketten életüket vesztették.

A fehér Peugeot vezetője későn vette észre az előtte álló kamiont, félrerántotta a kormányt, de ennek ellenére is a kamion oldalának ütközött, majd a belső sávban keresztbe fordult, ahol még egy másik autó is nekicsapódott.

Fotó: baon.hu / Donka Ferenc

A baon.hu információja szerint az ütközésekben a fehér autó jobb első, és jobb hátsó ülésén utazó személy, – egy férfi és egy nő – életét vesztette.

A tűzoltók feszítővágó segítségével emelték ki őket a roncsok közül. Az autó vezetője és a mögötte ülő ember megsérült, egyiküket mentőhelikopter szállította el. A baleset pontos körülményeit a rendőrség szakértő bevonásával még tovább vizsgálja. A helyszínelés és a mentés miatt újabb, mintegy 10 kilométeres kocsisor torlódott fel az M5-ös érintett szakaszán.

Fotó: baon.hu / Donka Ferenc

A helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az útszakaszt teljes szélességében lezárták, a forgalmat rendőri irányítás mellett a 91-es kilométernél leterelik az autópályáról. A Szeged felé tartók a 108-as és a 113-as kilométernél lévő felhajtónál térhetnek vissza az M5-ösre.

Az M6-os autópályán négy ember veszítette életét egy balesetben, a szedresi lehajtó közelében szombat délután

– közölte a rendőrség a honlapján.

A bama.hu azt írja: egy magyar rendszámú személygépkocsi vezetője a hatósági jelzés ellenére nem állt meg, az intézkedés alól kivonta magát, ekkor a rendőrök üldözőbe vették. A sofőr önmagát és másokat veszélyeztetve közlekedett az autópályán, de elveszítette uralmát a járműve felett és a szalagkorlátot átszakítva az árokba csapódott. A balesetben – a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint – négy ember életét vesztette, három másik sérültet mentőhelikopterrel kórházba szállítottak.

A baleset körülményeit a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Az esettel kapcsolatban embercsempészés bűntett gyanúja is felmerült,

melyet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága jelenleg is vizsgál.

Címkék#baleset#M5

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!