Krimi

2021.09.17. 07:33

Brutális bosszút állt a főnökén egy férfi – még a fiát is megsebesítette

Azért lett mérges, mert kirúgták.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Egy 42 éves kamionsofőr késsel támadt a munkaadójára és még a fiát is megsebesítette, amikor az apját védte, mert a főnök felmondott neki.

A cég tulajdonosa 2020. január 31-én a cég 21. kerületi telephelyére hívta 42 éves, sofőrként dolgozó beosztottját egy megbeszélésre, amelyen a főnök is jelen volt.

A megbeszélésen a cég tulajdonosa közölte a a férfival, hogy megszüntetik a munkaviszonyát, mivel többször megkárosította a céget. Ezzel egy időben felszólították, hogy adja le a nála lévő jármű kulcsát és papírjait.

A vádirat szerint a dühbe gurult, szidva megfenyegette a főnökét.

Közölte vele, hogy

megöli, elvágja a torkát.

A farzsebéből előrántott egy kést, és azzal szemből, fentről lefelé irányuló mozdulattal a nyaka felé szúrt.

A főnök fia látta, hogy mire készül a támadó. Az édesapja védelme érdekében az egyik kezével a kés felé nyúlt, aminek pengéje az ő kezét vágta meg, és nem az apja nyakát érte,

a másik kezével pedig megfogta a támadó csuklóját. Rákiáltott, hogy dobja el a kést. A 42 éves férfi nem engedelmeskedett,

inkább a kézfejébe vágta a kést.

Ellökte magától a támadót, majd édesapjával együtt hátráltak, és a telephelyet őrző biztonsági őr bódéjához futottak, miközben segítségért kiáltottak. A biztonsági őr hívta a rendőröket, akik még a helyszínen elfogták a dühös sofőrt.

A szakértők szerint a fiatal férfi kézfejét ért szúrás csontszilánkos törést okozott, amelynek következtében két ujját érintően is érzéskiesés, maradandó fogyatékosság állapítható meg.

Emellett arra jutottak, hogy a cég tulajdonosa ellen irányuló támadás módja, ereje, eszköze, valamint a támadott testtájék alkalmas volt arra, hogy a férfi életveszélyes vagy akár halálos sérülést okozzon, amelyet csak a főnök fiának közbelépése hárított el.

A Fővárosi Főügyészség a 42 éves férfival szemben emberölés kísérlete, valamint maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. Végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványoztak – írta az Origo.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!