maradandó fogyatékosságai lettek

2021.10.05. 05:55

Borzasztó felelőtlenség: három méter mély emésztőgödörbe esett egy kisgyerek, miután anyja befogta dolgozni

A kisgyereknél a zuhanás és az aknában lévő klórgáz belégzése légzési és keringési elégtelenséget okozott, a klinikai halál is beállt nála.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Maradandó fogyatékossággal kell élnie annak a kisgyereknek, aki tavaly beleesett egy három méter mély, tyúktrágyával és növényi hulladékkal teli emésztőgödörbe. Az anyja kérte az akkor két és fél éves gyereket, hogy segítsen neki a kerti munkában, ekkor történt a baleset. A kisgyereket már a helyszínen újra kellett éleszteni, aztán mentőhelikopterrel kórházba vinni. A figyelmetlen anya ellen most vádat emeltek.

A nő két és fél éves és egyéves gyerekével volt otthon tavaly áprilisban, amikor a baleset történt. 11 órakor kisebbik gyerekét babakocsiba fektette és az udvarra tolta, a nagyobbikat pedig a bekerített tyúkudvarhoz hívta, hogy segítsen neki.

Az udvarban volt egy tyúktrágyával és növényi hulladékkal teli emésztőgödör, amelynek zárófedelét a nő levette azért, hogy az udvari szemetet abba rakhassa. Ezután egy kis gereblyét adott a gyerekének, és mindketten takarítani kezdtek.

Munka közben hátat fordított a gyereknek, aki a gereblyézés közben háttal belezuhant a három méter mély emésztőgödörbe.

A nő a szomszédtól kért segítséget, közben pedig hívta a katasztrófavédőket is. Nem sokkal később a mentők is megérkeztek, és újraélesztették a közben kiemelt gyereket, majd mentőhelikopterrel kórházba vitték.

A kisgyereknél a zuhanás és az aknában lévő klórgáz belégzése légzési és keringési elégtelenséget okozott, a klinikai halál is beállt nála.

Az életét ugyan meg tudták menteni, de teljesen soha nem épül fel, maradandó fogyatékosságai lettek.

A vádirat szerint az anya a szülői feladatait súlyosan megszegte, amikor az elkerített udvarrészbe a gyereket beengedte, és amikor az emésztőgödör fedelét leemelte, aztán nem figyelt oda eléggé.

Életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt emeltek vádat ellene – írja az Origo.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!