végzetes szerencsétlenség

2021.10.05. 11:55

Fiatal magyar kézilabdázót gázolt halálra a drogos sofőr

Kábítószeres sofőr gázolta halálra Budai Viktória kézilabdázót hétfő hajnalban.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Hétfő hajnalban Jánossomorján, majd néhány órával később Mosonmagyaróváron gázolt el egy-egy kerékpárost egy szlovák férfi. A cserbenhagyó gázolót Mosonmagyaróváron fogta el a rendőrség. A szlovák sofőr drogtesztje pozitív lett – írja a Bors.

A jánossomorjai balesetben egy 20 éves nő az életét vesztette. Mint kiderült, az elhunyt fiatal a Jánossomorja Sportegyesület kézilabda kapusa volt. A JSE Kézilabda Szakosztálya kedden este 19:00-kor a Jánossomorjai hármashalom emlékműnél tart megemlékezést sporttársuk tiszteletére – osztották meg a Facebookon.

Születésnapjára kapta a kerékpárt

A lányunk fél négyre ment dolgozni, egy helyi közértben volt a munkahelye… De már nem érhetett oda – osztja meg könnyei között az édesanya. Hozzáteszik: vadonatúj, kivilágított kerékpárral indult munkába. Néhány tíz méternyire otthonától, a gyalogátkelőhelyen érte a végzetes ütközés, az iskolával szemben, jó közvilágításnál. Szülei mellett hétéves kistestvére gyászolja a lányt, és szerkesztőségünk is őszinte részvétét fejezi ki a családnak.

Amikor a Kisalföld munkatársa a helyszínre ért, még teljes útzár mellett zajlott a helyszínelés. Úgy tudják, a kerékpár, a lány cipői is méterekre repültek, ezt már akkor csak a krétanyomok jelezték.

Az első rendőrségi információk szerint a Szabadság utcában egy Mosontarcsa (Andau) irányába közlekedő sötét színű, terepjáró jellegű, feltehetőleg Mercedes gépkocsi vezetője ütötte el a fiatal biciklist, majd a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott.

Mosonmagyaróváron a pirosnál nem állt meg, a bicikliúton gázolt

Fazakas Zoltán és Szente Milán nem sokkal a fenti eset után éppen dunakiliti munkahelyükre igyekeztek. A mosonmagyaróvári Szent István úton pirosra váltott a lámpa, lassítottak, majd megálltak. Akkor arra lettek figyelmesek, hogy jobbról, a kerékpárút felől egy sötét terepjáró előzi meg őket, majd hatalmas csattanás következett.

Szente Milán és Fazakas Zoltán dunakiliti munkahelyére indult hétfőn hajnalban: még látták a kerékpárúton végighajtó terepjárót, majd elsőként segítettek az elütött férfinak Mosonmagyaróváron.

– A terepjáró bevágódott mellénk, jobbról, a bicikliútra felhajtva. Nagy durranás, majd továbbhajtott. Akkor vettem észre, hogy a kerékpárúton valaki fekszik – meséli Szente Milán, aki azonnal kiugrott az anyósülésről és a földön fekvő alakhoz sietett.

– Elsőre nem is láttam, hogy nő vagy férfi, mert hason feküdt. Hiába szólítottam, néztem, hogy ad-e életjelet. Azonnal hívtam a mentőket, akik a helyszínen sokat küzdöttek érte, azt mondták, a győri kórházba viszik – folytatja a fiatalember.

Majd mindketten hozzáteszik: olyannyira pillanatok alatt történt a baleset, hogy már a terepjáró rendszámát nem is tudták megjegyezni, az első az volt, hogy a földön fekvő (akkor már tudták, férfi) segítségére sietnek. Ottjártunkkor még szintén zajlott a helyszínelés: messzire repült az ütközéstől a kerékpáros cipője, a földön hevert a táskája, a biciklin összetört a gyermek- ülés. A súlyosan sérült férfit a mentők kórházba szállították.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!