Letartóztatták

2021.11.25. 12:46

Szexre akarta kényszeríteni két női beosztottját egy katona

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy volt katona ellen folytat nyomozást, aki alárendeltjeit szexre akarta kényszeríteni. A férfi mindent tagad, panasszal élt, letartóztatták.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2019 januárjától, később már elöljáróként, többször is megpróbálta arra rávenni egy beosztottját, hogy szexeljen vele, amit a nő mindig elutasított.

A férfi minden elutasítása után kritizálta a nő mnkáját, és közölte, hogy ezt addig folytatja, amíg a nő nem enged neki. 

Miután a nő mindezek ellenére sem volt hajlandó a lefeküdni felettesével

A férfi többször különféle, az állományviszonyát is érintő fenyegetésekkel próbálta elérni, hogy tegyen eleget a kívánságának. 

A katona májusában egy gyakorlat során - és később többször is - egy másik alárendeltjével is közölte, hogy le akar vele feküdni. Miután ez a nő is visszautasította, ugyanazt tette, mint a másik nővel.

Kritizálta a munkáját és megfenyegette, hogy el fogja távolítani a honvédségtől. 

Az ügyészek két rendbeli, a nőkkel kapcsolatban fennálló egyéb hatalmi, befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális kényszerítés kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki a fréfit, aki nem tett vallomást és panaszt jelentett be a megalapozott gyanú közlése ellen.

A nyomozó ügyészség indítványozta a két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekménnyel gyanúsított férfi letartóztatását, amelyet a nyomozási bíró egy hónapra el is rendelt. A katona szolgálati jogviszonya már megszűnt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában