Drámai lelet

2022.01.15. 06:15

Holttestet találtak a Normafánál

Közel másfél évig keresték, de csak most került elő az idős tájfutó.

2020. szeptember 9-én beszélt családja utoljára G. Zsolttal. A hatóságok szerint  még aznap vagy másnap veszett nyoma. Noha a 79 éves férfi mobiltelefont sem vitt magával, így bemérni sem tudták a hollétét, az első napokban családja reménykedett benne, hogy Zsolt csak a természetet járja, ugyanis tájfutó volt, aki ugyan 10 éve már nem járt versenyekre, de idős kora ellenére továbbra is tagja volt egy tájfutócsapatnak - olvasható a Bors cikkében.

Sajnos azonban az idő múlásával egyre kevesebb volt az esély, hogy a nyugdíjas visszatér budapesti, XII. kerületi lakásába. Végül tavaly decemberben, a megtalálása után másfél hónappal értesítette a családot a rendőrség arról, hogy egy gombász a Normafán bukkant rá az eltűnt holttestére.

Hogy pontosan mi is állhat a férfi eltűnésének és halálának a hátterében, jelenleg még nem tudni. Egy ismert kereső, Nagy László – aki maga is részt vett Zsolt hollétének felkutatásában – arról beszélt a lapnak: sajnos nem lehetetlen, hogy egy olyan forgalmas kirándulóhelyen, mint a Normafa, hosszú hónapokig nem találnak rá valakinek a testére.

– A kutatásokat nehezítette, hogy nem tudtunk pontos helyszínt, így pedig csak feltételezésekre hagyatkozhattunk. 

A közösségi médiában folyamatosan próbáltuk fenntartani a figyelmet a férfi eltűnése iránt, de egy idő után megrekedt a keresése.

A Normafánál hiába kirándulnak rengetegen, ha egy elhagyatott erdős területen fekszik az áldozat, csak a csatárláncos, hőkamerás, avagy a kutyás keresés segíthet. Az ilyen jellegű terepi kutatásnak mindig ez a nehézsége – magyarázta.

Illusztráció: 123RF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!