Csalás

2022.02.03. 05:56

Felháborító: lefolyóba öntötték a vakcinát az egészségügyi dolgozók

Nyomozást folytatnak egy budapesti háziorvos és az asszisztense ellen, akik pénzért igazolásokat állítottak ki, de az oltást nem adták be.

A megalapozott gyanú szerint egy budapesti háziorvos, szakasszisztensével együttműködve valótlan tartalmú oltási igazolásokat állított ki, a vakcina tényleges beadása nélkül  – derül ki a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleményéből.

 

Ha a rendelésen megjelenő személyek az oltás felvételére nem tartottak igényt, de a védettségi igazolásra szükségük volt, azt a gyanúsítottak 15 000 és 30 000 forint közötti összegért állították ki számukra.

 

A gyanúsítottak a jogosulatlan előnyként kapott összeget egymás között, egyenlő arányban elosztották.

 

A rendelésen két rendőr is megjelent, akik úgy kapták meg pénzért az asszisztens által kiállított oltási igazolást, hogy a háziorvos az oltóanyagot felszívta egy fecskendőbe, majd annak tartalmát „hadd fogyjon” kijelentést téve a mosdókagylóba ürítette.

 

A regionális nyomozó ügyészség elrendelte a két egészségügyi dolgozó őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki őket korrupciós bűncselekmény miatt – amelyet a háziorvos tettesként, míg a szakasszisztens bűnsegédként követett el –, majd indítványozta letartóztatásukat. 

A kutatások során az elkövetőktől csaknem 60 millió forint korrupciós pénz foglaltak le, a gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!