Ezt a pofátlanságot!

2022.04.07. 06:04

Botrányos dolgot tett az egri kórházban egy gyászoló nő

A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt egy 55 éves nővel szemben, aki azért, hogy balesetbiztosítás címén – csalárd módon – többmilliós összeghez juthasson, megpróbált megvesztegetni egy főorvost.

A főügyészség az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élő vádlott az édesapja kezelése miatt került kapcsolatba az egri kórházzal, ahol idős felmenője 2020 tavaszán betegségben meghalt – írja a Bors.

Az elhunyt rendelkezett egy évekkel azelőtt megkötött balesetbiztosítással, amely azt tartalmazta, hogy a lányát mintegy húszmillió forint illeti meg, ha a rendelkező balesetben hal meg.

A nő a biztosítási összeg jogosulatlan megszerzése érdekében szánta el magát a bűncselekmény elkövetésére, néhány nappal a haláleset után vette fel telefonon a kapcsolatot az apját ápoló kórházi osztály vezetőjével.

Az ügyészség szerint a főorvos ekkor korrekt tájékoztatást adott számára arról, hogy a beteg elhunytában baleseti tényezők nem játszottak szerepet, mint azt az összes kezelési dokumentum és a halottvizsgálati bizonyítvány is igazolja.

A nő végül felajánlotta, hogy hajlandó kétmillió forintot fizetni a szóban forgó orvosi iratok meghamisításáért.

Ezt a főorvos határozottan visszautasította, de így sem tudta távol tartani magától az asszonyt, aki rövidesen személyesen jelent meg az irodájában azért, hogy immár négymillió forintot ígérjen – ezúttal is hiába – a hamis adattartalommal kiállított közokiratokért.

A Heves Megyei Főügyészség a nőt gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntettével, valamint közokirat-hamisítás előkészületének vétségével vádolja.

A főügyészség a vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben. Az ügyben első fokon az Egri Törvényszék hoz majd ítéletet – áll az ügyészségi közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!