Szívszaggató

2022.05.31. 12:41

Újabb családi tragédia: két hónapos fiút fojtott vízbe az anyja Komlón

A gyanú szerint a 28 éves édesanya vízbe fojtotta a két hónapos kisfiát Komlón.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyomoz egy 28 éves nő ellen - számolt be róla a rendőrség. 

A gyanú szerint a komlói nő május 30-án délután az otthonuk fürdőkádjában vízbe fojtotta a két hónapos gyermekét. A kisfiúra az épp látogatóba érkező nagyszülők találtak rá, akik azonnal hívták a központi segélyhívószámot, azonban a kiérkező mentők a csecsemő életét már nem tudták megmenteni.

A rendőrök az anyát a helyszínen elfogták, majd előállították a főkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a nőt, amely során részletes, beismerő vallomást tett. Őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatását.

A bűncselekmény körülményeit a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja.

A Bors megtudta, hogy az anyát, Evelint az ismerősei mintaanyának tartották, a gyógyszerészként dolgozó nő már nagyon várta első gyermekét. Mikor Nimród megszületett, szinte kivirult:

- Nagyon boldogan és hatalmas örömmel várták a kicsit, mindent megadtak neki már megszületése előtt és után is - mesélték a szomszédok a Borsnak - Evelin ezután is örömmel, boldogan tologatta a kicsit, csuda édes fiúcska volt. Egyébként is nagyon büszkén beszélt róla, álmunkban sem gondoltuk, hogy ilyen lenne a háttérben - ingatta a fejét.

A környékbeliek elárulták, hogy Evelin férje, Szabolcs, bár kamionosként dolgozott, de sokat volt otthon,segített feleségének, alig várta, hogy kisfiával is tölthessen időt.

A tragédiát senki nem látta előre a helybeliek közül, döbbenten látták, hogy hétfő délután rendőrök tucatja árasztja el az utcát, elképzelni sem tudták,mi történhetett a mintacsaládnak tartott M.-éknél. 

Először a rendőröket láttuk meg, aztán pedig érkeztek a rokonok is. Szívszaggató volt látni, ahogy összekapaszkodva zokogtak együtt - ingatta a fejét szomorúan az asszony. Egy idő után Szabolcs is hazatért, az apuka összeomlott a történtek után, az odarohanó szülőkkel együtt síratta imádott kisfiát.

Forrás: Móricz István / Bors

Evelint ezután elvitték a rendőrök, ahol az asszony részletes beismerő vallomást tett, házukban azóta nem láttak mozgást.

- Csend van, a hátunk is borsódzik. Pedig alig pár napja még vidáman tologatta a kicsit Evelin. Felfogni sem tudjuk. Reméljük, szegény férje nem roppan össze, és kibírja valahogy ezt az időszakot - mondták.

Nem kizárt, hogy Evelint szülés utáni depresszió gyötörte. Ezt nem ritkán a hormonok okozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!