Életmentők!

2022.05.06. 12:57

Videó: Így mentették civilek a Kecskemétnél kigyulladt kisteherautó sofőrjét

Felborult és kigyulladt egy autókat szállító kisteherautó az M5-ös autópályán. A jármű sofőrjét civilek mentették ki a fülkéből.

Az RC Pannonhalma 2020 nevű Facebook-oldalon tettek közzé egy videót, melyen az látható, hogy egy felborult és kigyulladt kisteherautó sofőrjét civilek mentik ki a vezetőfülkéből – írja a baon.hu.

Forrás: Donka Ferenc / baon.hu

Csütörtökön reggel felborult, majd kigyulladt egy autószállító kisteherautó az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kecskemét térségében, a 88-as kilométernél. Az RC Pannonhalma 2020 nevű Facebook-oldalon közzétett videóban látszik, hogy elsőként civilek siettek a pórul járt sofőr segítségére. 

Forrás: Donka Ferenc / baon.hu

A felborult jármű egy közlekedési táblának csapódott, az elhajolt fémlemez pedig elzárta a vezetőfülkében rekedt sofőr menekülési útját. A balesetet látó autósok megálltak, felmásztak az akkor már lángoló jármű vezetőfülkéjére, és elhajlították a táblát annyira, hogy a fülkében rekedt sofőr ki tudjon mászni. A videón az is látszik, hogy porral oltóval megpróbálják megfékezni a lángokat, ám ez csak a helyszínre riasztott kecskeméti tűzoltóknak sikerült, akik habosított vízsugárral fékezték meg a tüzet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!