Megdöbbentő

2022.07.22. 06:00

Vécébe szülte, majd földhöz vágta újszülöttjét a brutális anya

A Miskolci Járásbíróság elrendelte a letartóztatását annak a múcsonyi nőnek, akit újszülöttje megölésével gyanúsítanak.

A terhes fiatal nő nem készült a gyermeke születésére, nem járt terhesgondozásra, a védőnőt is először csak a szülés előtti héten kereste fel. Július 6-án hajnalban a szülei házában, a vécére ülve szülte meg gyermekét.

A köldökzsinórt ollóval elvágta. A csecsemő feje a vízzel telt öblítőrészbe merült, ahonnan anyja csak pár perc után emelte ki. A kicsi testét a földhöz vágta és egy törülközőbe csavarva magára hagyta.

Valódi szándékát elhallgatva délelőtt az egyik ismerősét kérte meg arra, hogy vigye el Lyukóbányán az egyik erdőbe, ahol eldugta a holttestet. Délután elment a védőnőhöz. Ő hívta a mentőket és értesítette a rendőröket is.

A Miskolci Rendőrkapitányság a beszerzett információk, és az elsődleges szakorvosi vizsgálatok alapján július 7-én közigazgatási hatósági eljárást indított egy múcsonyi újszülött halálával kapcsolatban. A nyomozás és a szakértői vélemények alapján július 18-án a 29 éves nőt elfogták a rendőrök és emberölés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói. A bíró most egy hónapra elrendelte a nő letartóztatását. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!