Felháborító felelőtlenség

2022.08.19. 08:25

Elfoghatták a férfit, aki miatt hatalmas tűz tombolt Pécs külvárosában

Valószínűleg nem szándékos gyújtogatás, hanem gondatlanság történt. A feltételezett tettest még kórházban kezelik.

Az elmúlt évek legnagyobb pusztítása, az a tűzeset, ami csütörtökön kapott lángra a Mecsekben

Forrás: bama.hu

Fotó: Löffler Péter

Felcsaptak a lángok Pécs külvárosában csütörtök délután. A Mecsekoldalban lévő kiskerteknél ütött ki a tűz, amely hamar továbbterjedt, ráadásul több gázpalack is felrobbant, tovább nehezítve a tűzoltók munkáját és növelve a pusztítás mértékét.

Összesen tíznél is több épület, köztük pinceépületek, hétvégi házak és lakóházak is károsodtak, három ház teljesen leégett.

Noha a tűzoltóknak már sikerült lehatárolniuk a lángokat annyira, hogy azok további ingatlanokat ne veszélyeztethessenek, az oltás még az esti órákban is folyt tovább. Csaknem 120 baranyai, somogyi és tolnai tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén a kiskertekkel szomszédos erdőben és mintegy 40 katasztrófavédelmi gépjármű volt szolgálatban a helyszínen.

Mindeközben Csetényi Éva, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense arról tájékoztatta a lapot: a rendőrség ismeretlen személy ellen indított nyomozást gondatlanságból elkövetett közveszély-okozás miatt. Egy személy előállítását megkezdték, ám kihallgatni nem tudták, ugyanis jelenleg még füstmérgezéssel kórházban kezelik – írja a Bors.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!