Ejnye!

2022.09.05. 07:10

Életveszélyes mutatvánnyal előzött a pofátlan BMW-s az M1-esen, csoda, hogy nem történt baleset

Címkék#driftelés

Ahogy a Budapesti Autósok Közösségének olvasója fogalmazott: szabálytalankodás előtt és közben, paraszt módjára ment Zsámbék felé.

Forrás: Shutterstock

A portál két olvasójának összesen három fedélzeti kamerája rögzítette az M1-esen, a Zsámbék-Herceghalom lehajtónál azt, ahogy egy kék BMW jobbról előzte meg a kanyarodósávból a kocsisort. Majd az egyik elsőbbségre várakozó autós mellett fordult ki balra driftelve, masszív gumicsíkot hagyva az aszfalton óriási gumifüstfelhő kíséretében – derül ki a Tények.hu cikkéből.

A Budapesti Autósok Közösségének olvasója azt írta a videó mellé, hogy a zsámbéki lehajtónál rendszeres, hogy a Zsámbék felé kanyarodók szépen kihúzódnak a bal oldalra annak érdekében, hogy a kereszteződésben az egyenesen áthaladók és a Herceghalom/Biatorbágy felé jobbra kanyarodók szépen elférjenek.

Hozzátéve, hogy ezt kihasználva, napi szinten rendszeres jelenség, hogy néhány sofőr nem bírja kivárni azt a körülbelül 1-1,5 perc sorban állást a bal oldalon, és szépen mindenkit kikerülve legurul a kereszteződésig, átmegy, mintha egyenesen menne tovább, majd rögtön dob egy megfordulást, és paraszt módjára elmegy Zsámbék felé.

„Ez igazából már meg sem üti az ingerküszöbömet, legyen ez életük sikere és a boldogságuk forrása. De ma olyan történt, ami az eddig tapasztaltakat is felülmúlja: a lehajtó bal széléről – balra kanyarodó autót a középső sávból szintén balra (szabálytalanul) balra kanyarodó BMW M8 Competition driftelve jobbról előzte meg, nem is akárhogyan…” – tette hozzá a videó készítője.

Egy másik olvasó pedig hozzáfűzte a történtekhez:

„Nagyjából 5 perc várakozás volt, mire a sor elejére jutottam, hogy kiforduljak balra az egy darab balra forduló sávon. Majd a BMW a sort kikerülve mellém szegődött, majd nagy gumifüsttel elhajtott” – írta az általa beküldött videóhoz mellékelve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!