Öngól...

2022.09.20. 19:50

Feljelentést tett a bíró Szilágyi Liliána apja ellen - Szilágyi Zoltán évekre börtönbe kerülhet

Rendőrségi nyomozás indul Szilágyi Liliána ügyében. Az Európa-bajnoki ezüstérmes úszónő tavaly év végén állt nyilvánosság elé, hogy elmondja, édesapja, a korábbi olimpikon Szilágyi Zoltán hogyan zaklatta és bántalmazta őt éveken át.

Forrás: AFP

Szilágyi Zoltán a Liliána által elmondottakat többször cáfolta, majd becsületésértési pert indított lánya ellen. Az ügy pénteki tárgyalásán Liliána vallomása alapján a rágalmazási pert a bíró felfüggesztette, és feljelentést tett, így 

a volt úszónő apja ellen nyomozást indítottak 

- írja a life.hu.

Szilágyi Liliána a bíróság előtt egy 2016-os esetről is beszámolt, amikor apja fojtogatta őt: "Megöllek, te büdös kis k.rva, megöllek, te ribanc, kiabálta, és igazából hagytam magam, mert az éreztem, ha ennek az egésznek vége, akkor nekem már nincs több fájdalom, nincs többé olyan élet, amit mellette éltem, illetve lehet, a húgom és az anyám meg tud menekülni ebből a helyzetből."

Liliána ügyvédje, Keviczky István elmondta, hogy a most felfüggesztett, Szilágyi Zoltán indította becsületsértési perben 19 tanú meghallgatását kérték.

A fojtogatás vádjával kapcsolatban azt mondta: "A fojtogatás esetében felvetődik esetlegesen az életellenes cselekmény lehetősége is. A büntetési tétel a legenyhébb változatoknál is 2-8 év, például életveszélyt okozó testi sértés kísérleténél."

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!