Különös kegyetlenség

2022.09.18. 07:00

Ki akarta irtani a családot: álmukban gyújtotta rájuk a házat Miskolcon

A nő szándékosan gyújtott fel egy miskolci családi házat azért, hogy annak lakóit megölje.

Forrás: Shutterstock

A Miskolci Törvényszék különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére és részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 7 év szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a nőt, aki 2020. április 10-én szándékosan gyújtott fel egy miskolci családi házat azért, hogy annak lakóit megölje - derül ki a Boon.hu cikkéből.

A vádlott – az egész napos fenyegetőzés és szóváltások után – az éjjeli órákban a ház nyitott teraszán található kanapét acetonnal lelocsolta, majd meggyújtotta, az így okozott tűz pedig átterjedt a lakás tetőszerkezetére is. 

A benn tartózkodóknak – akik közül többen már aludtak – sikerült kimenekülniük, a tüzet a kiérkező tűzoltók oltották el. Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt személyi sérülés vagy haláleset.

A nő ittas volt

A bíróság a büntetés kiszabásakor súlyosító körülményként értékelte a nő ittas állapotát és azt, hogy közeli hozzátartozói sérelmére követte el a bűncselekményt, míg enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a bűntett előkészületi szakban maradt.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész, a vádlott és védője három munkanapot tartottak fenn jogorvoslati nyilatkozataik megtételére - közölte a Miskolci Törvényszék csütörtökön.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!