Krimi

2022.11.21. 10:35

Halálra gázolt két fiatalt a vonat Budapesten

Két 20 év körüli embert gázolt halálra a vonat Budapesten, a Kerepesi úti felüljárónál hétfő reggel.

Forrás: TV2

Fotó: tenyek.hu

Hétfő reggel 7.19-kor érkezett a bejelentés a rendőrségre, miszerint egy 20 év körüli férfi és egy szintén 20 év körüli nő holttestét találták meg a sínek mellett – tájékoztatta a BRFK az MTI-t.

Hozzátették, hogy a rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, jelenleg még folyik az adatgyűjtés az ügyben. Egyelőre azt sem lehet tudni, pontosan melyik vonat gázolta el a 22 és 23 éves fiatalt. 

A holttestüket egy mozdonyvezető vette észre a sínek mellett, az a vonat, amelyik gázolt feltehetően tovább robogott anélkül, hogy a vezetője észlelte volna a balesetet.

A TV2 Tények azóta kiderítette: baleset történt. A fiatalok a vasúti híd korlátjára másztak fel, együtt ittak, amikor egy arra haladó szerelvény elsodorta őket. Mindketten a szerelvény kerekei alá estek és azonnal szörnyethaltak. 

A MÁV szóvívője felhívta a figyelmet arra, hogy úgy is tragédia történhet, ha valaki figyelmetlen és túl közel megy a száguldó vonathoz. Ha valaki nem áll elég messze, a közlekedő vonatok mellett - ahogy tolják maguk előtt a levegőt - keletkezhet egy elsodró hatás, amitől bárki elveszítheti az egyensúlyát és akár a vonat elé is eshet, ami életveszélyes.

A Mávinform azt közölte a Facebookon, hogy rendőrségi helyszínelés miatt a városligeti elágazás és a kőbányai teherpályaudvar között csak egy vágányon haladhatnak a vonatok, emiatt a Budapest–Cegléd–Szolnok és a Budapest–Lajosmizse vonalon 15–30 perccel hosszabb menetidőkre kell számítani.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!