Krimi

2022.12.01. 17:00

Szolgálat közben fejbe lőtte magát egy rendőr Görbeházán, kiderült, hogy miért (videó)

Polgár környékén szörnyű haláleset történt múlt hétvégén.

Fotó: Kiss Annamarie

A haon.hu helyszíni riportot készített a szörnyű tragédiáról, elsőként a helyi presszóba látogattak el.

Beszélgetésbe elegyedtek a helyiekkel, ám először a fejüket csóválva jelezték, nem hallottak ilyesmiről a környéken. A kocsmáros azonban felkapta a fejét:

– Az Görbeházán történt, hallottam róla. Egy fiatal rendőr volt. Onnan tudom, mert a minap itt kávézott az egyik srác az őrsről, és láttam, amikor fekete karikát állított be a Facebookon. Azt mondta, azért, mert az egyik kollégája halt meg – mondta.

Ekkorra már több vendég becsatlakozott a beszélgetésbe. Próbáltak információt szerezni, telefonálgatni, hátha tudnak segíteni.

– A sportpálya közelében történt. Úgy beszélik, valami szerelmi ügy – mondta egyikük.

Görbeháza felé vették az irányt. A Petőfi téri sportpálya a község északi szélén található, a lakóövezet mellett. A környékbeliektől megtudták, hallottak az esetről, de nem tudnak sokat arról, mi történt pontosan. Volt, aki azt hallotta, mellkason lőtte magát, mások pedig azt, hogy fejbe.

– Ebben az utcában történt, szombat hajnalban. Ismertem is a fiút, margitai volt. Nagyon megrázott minket, hogy ilyen fiatalon ezt teszi valaki, még előtte volt az élet. Úgy tudom, hogy összekülönböztek a kedvesével, és az vezetett ehhez a szörnyűséghez – szomorkodott egy idős úr. Nemcsak hallomásból értesült az esetről, elmondta, a Vízműnél dolgozik, és éppen hazafelé tartott, amikor a rendőrök lezárták az utcát.

A Böszörményi úti vegyesbolt parkolójánál több helybelivel is sikerült beszélniük. Egyikük, egy fiatal görbeházi férfi tudott a legtöbbet az esetről, megerősítette, hogy szerelmi bánat áll a tragédia hátterében. A Haonnak elárulta, ismerte a fiatal, újszentmargitai rendőrt. Huszonhárom éves volt, Polgáron végzett szolgálatot.

Felkeresték Ale Erikát, Görbeháza polgármesterét, aki elmondta, ahogy őt is, egész Görbeházát megrázta a haláleset:

– Nagyon szomorú, hogy ez megtörtént. Egy fiatal élet, ha eltávozik, mindig megrendítő dolog. Görbeháza egy nagyon békés, élhető település. Ritkán, tényleg ritkán vagyunk részesei ilyen történéseknek, éppen emiatt nehezen tudjuk ezeket kezelni – mondta a polgármester.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságot is megkeresték az eset kapcsán, válaszukban annyiról tájékoztattak, hogy a Hajdúnánási Rendőrkapitányság az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény alapján vizsgálja a haláleset körülményeit. Idegenkezűség nem merült fel.

Az esetről a Tények is készített egy riportot.

Figyeljünk önmagunkra és a környezetünkben élőkre! Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes, lelki elsősegély számot!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!