Krimi

2023.02.01. 08:35

Budapesti pszichiátrián bujkált egy német szatír, így fogták el (videó)

Korábban többször agresszív volt, ezért a TEK ment érte.

Fotó: police.hu

A Német Központi Célkörözési Egység 2023. január 25-én azonnali, gyors segítséget kért a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályától, ugyanis olyan információhoz jutottak, hogy egy súlyos, szexuális jellegű bűncselekmény elkövetése miatt körözött német férfi Magyarországon tartózkodhat. 

A KR NNI célkörözési nyomozóihoz eljutatott adatok szerint az eislingeni szatírként elhíresült férfit egy budapesti pszichiátriai intézményben kezelték, de az információk szerint néhány órán belül el akarták bocsátani az egészségügyi létesítményből.

Így a magyar fejvadászok lépéskényszerben voltak. Nem is tétlenkedtek: azonnal megkezdték az információ leellenőrzését, majd helyszíni terepszemlét tartottak. S mivel az információk valósnak bizonyultak és a körözött 25 éves férfi ténylegesen az intézményben tartózkodott, egyből megszervezték az elfogását. 

Mivel azonban kórtörténete alapján korábban voltak agresszív dühkitörései, és zavart pszichés állapotára tekintettel tartani lehetett attól, hogy esetlegesen a rendőri intézkedéssel szemben ellenállást tanúsíthat, s megpróbálhatja magát kivonni az intézkedés alól, ezért speciális bevetési egység közreműködésére is szükség volt.

A célkörözési egység ezért a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségét kérte. Majd a német kollégák jelzését követő két órán belül a TEK műveleti egységével közösen elfogták a 25 éves német állampolgárt, akit a BRFK XX-XXIII. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő. 

A férfi jelenleg kiadatási őrizetben van, további sorsáról, esetleges kiadatásáról az illetékes bíróság dönt – írja a police.hu.

 

Címkék#TEK#szatír

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!