Krimi

2023.04.23. 05:50

Lemásolták egy film jelenetét, úgy végezték ki a pécsi pénzváltót

A tettesek titokzatos üzenetet hagytak a falon, a megfejtés még várat magára.

Illusztráció: Shutterstock

A gyilkosság 2012-ben történt Pécsett, amikor egy négytagú család megkereste lakásán a lányukat prostitúcióra kényszerítő pénzváltót. A családtagok tisztázni szerették volna az ügyet, ám a beszélgetés verekedésbe, majd késelésbe és gyilkosságba torkollott - derül ki a Tények.hu cikkéből.

A lány nevelőapja, az ő élettársa, a lányuk és annak barátja egy hollywoodi filmből merítettek ötletet a támadáshoz:  brutális kegyetlenséggel kínozták meg a 62 éves férfit, miközben a tévében Az Operaház fantomja ment.

A rendőrséget a szomszédok értesítették, a nyomozók az ágyon, pléddel letakarva, brutálisan összeszurkálva, fogait kiverve, holtan találták az áldozatot. A falon egy odaszegezett, nekik szánt üzenet várta őket, amit a mai napig nem sikerült megfejteniük.

A nevelőapa és a lány barátja életfogytig tartó szabadságvesztést kaptak, a nő 8, míg lánya 5 évet ült börtönben, ők már szabadlábon vannak. Az elsőrendű vádlott 13 éve van a rácsok mögött, most először beszélt a bűntény részleteiről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában