Krimi

2023.05.26. 12:16

Tizenegy évre ítélték a debreceni ámokfutót

Tizenegy év fegyházbüntetésre ítélte a debreceni autós ámokfutót a bíróság – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: tommaso79

A férfi ellen az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette, valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat – írták.

Felidézték: a vádlott 2022. február 8-án autójával ittas állapotban menekült a rendőrök elől és a többszöri figyelmeztetés ellenére sem állt meg, sőt gépjárművét nagy sebességgel az egyik őt megállítani szándékozó rendőr felé irányította, akinek sikerült elugrania előle.

A Debreceni Járásbíróság a férfit az ügyészi vádirattal egyezően bűnösnek mondta ki, így halmazati büntetésül 11 év fegyházbüntetésre ítélte és 7 évre eltiltotta a járművezetéstől.

A bíróság megállapította, hogy mivel a vádlott erőszakos többszörös visszaeső, ezért nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentett be a döntés ellen – áll a közleményben.

Borítókép: illusztráció
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!