Kielbasa, klobása, utopenec, kolbász

2018.08.25. 14:44

Ötödször szervezik meg a magyar népdal napját

A kétnapos esemény szeptember 15-16-án lesz Martonvásáron, a második napon a visegrádi országok közös kulturális öröksége áll majd a középpontban.

Martonvásár, 2014. szeptember 14. Csík János, a Csík Zenekar vezetõje (j) és Szabó Attila muzsikál Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven rendezvényközpont színpadán a magyar népdal napján, 2014. szeptember 14-én. A magyar dal napja programsorozatában elsõ alkalommal kapott önálló helyszínt a népzene. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Bruzák Noémi

A magyar népdal napja az elmúlt években a térség legnagyobb népzenei fesztiváljává, országos hírű családbarát eseménnyé vált – közölték a szervezők.

A nyitónapon, szeptember 15-én szombaton a Kolompos együttes táncos-zenés mulatságával indul a program, majd fellép a Tükrös zenekar és a Dűvő. Délután az erdélyi Szászcsávási Zenekar ad koncertet, utána Palya Bea és a debreceni Pendely Énekegyüttes is a fesztivál vendége lesz. Az esti tűzijáték előtt Lakatos Róbert vezetésével a Rendhagyó Prímástalálkozó ezúttal Berecz András és Harcsa Veronika közreműködésével különleges műsorral áll színpadra.

Szeptember 16-án vasárnap a visegrádi országok, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország kultúrájának közös öröksége áll a rendezvény középpontjában. A Vasárnapi VendégVáró Vigasság programjában a Kolibri Színház a Moha és Páfrány című cseh mesejáték történetével várja a legkisebbeket, délben Szőke András és Badár Sándor, a stand-up comedy ismert párosa vív Kolbász-párbajt: a lengyel kielbasa, a szlovák klobása, a cseh utopenec és a magyar kolbász kóstolással kísért nemzetközi gasztroshowja várja a közönséget.

Fellép a V4-programban az egyik legnépszerűbb szlovák népzenei formáció, Michal Noga és zenekara, koncertet ad a világhírű cseh-morva énekesnő és hegedűművész, Iva Bittová, a fesztivált a Magyar Állami Népi Együttes Megidézett Kárpátok című előadása zárja.

A magyar népdal két napján lesznek gyerekprogramok, kézműves vásár, utcazenei és utcaszínházi látványosságok, Hungarikum Udvar, gasztronómia újdonságok, népzenés kortárs divatbemutató, élő rádiós kívánságműsor és egy ötszáz fős gyerekkórus is fellép.

Az esemény szervezője a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ, a Martonvásári Kulturális Egyesület, a Fonó, Martonvásár Város Önkormányzata és Kunos Tamás művészeti vezető.

Borítókép: Csík János, a Csík Zenekar vezetője (j) és Szabó Attila muzsikál Martonvásáron, a magyar népdal napján, 2014. szeptember 14-én

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában