változatos programok

2018.09.13. 12:35

A hétvégén rendezik a népdal napját

Az eseményt idén ötödik alkalommal tartják meg Martonvásáron.

A térség legnagyobb népzenei fesztiválján ebben az évben is számos változatos program várja az érdeklődőket – hangzott el az M1 csütörtök reggeli műsorában.

A kétnapos esemény szombaton és vasárnap lesz, a második napon a visegrádi országok közös kulturális öröksége áll a középpontban.

A fesztivált 2014-ben indították útjára a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ megnyitásával egyidejűleg – idézte fel a műsorban Pfiffer Zsuzsanna, a központ igazgatója. Hozzátette: a programok kiválasztásánál minden évben a magas minőségre, sokszínűségre, változatosságra törekszenek.

Idén a legnagyobb szabású program egy ötszáz fős gyerekkórus fellépése lesz

- emelte ki. A rendezvények emellett lesznek gyerekprogramok, kézműves vásár, utcazenei és utcaszínházi látványosságok, hungarikum udvar, gasztronómiai újdonságok, népzenés kortárs divatbemutató is. Mint mondta, a Rendhagyó Prímástalálkozó ezúttal Berecz András és Harcsa Veronika közreműködésével különleges műsorral áll színpadra.

A rendezvényen mások mellett fellép még Palya Bea, a Góbé zenekar, a Kolompos együttes és a Tükrös Zenekar.

A V4-programban vasárnap az egyik legnépszerűbb szlovák népzenei formáció, Michal Noga és zenekara ad koncertet, valamint a világhírű cseh-morva énekesnő és hegedűművész, Iva Bittová is fellép, a fesztivált a Magyar Állami Népi Együttes Megidézett Kárpátok című előadása zárja – közölte Pfiffer Zsuzsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában