Karácsonyi ünnepkör

2018.11.20. 19:14

Megnyílt Petrás Mária és lánya adventi kiállítása

A karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódva kedden megnyílt Petrás Mária keramikus és lánya, Alina adventi kiállítása az Erdély Művészetéért Alapítvány VármegyE-Galériájában.

Budapest, 2018. november 20. Petrás Mária keramikusmûvész, népdalénekes (j) és lánya, Petrás Alina keramikus adventi kiállításuk megnyitóján az Erdély Mûvészetéért Alapítvány V. kerületi VármegyE-Galériájában 2018. november 20-án. A kerámiaképeket és a keresztény ünnepkörhöz kapcsolódó alkotásokat bemutató tárlat december 21-ig tekinthetõ meg. MTI/Soós Lajos

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Soós Lajos

A magyar nép egyik fontos küldetése, hogy fenntartsa és megvédje a keresztény hitet már több mint ezer éve, hiszen ez identitásunk egyik legfontosabb eleme, amelyre minden időben szükség van – emelte ki a kiállítás megnyitóján mondott beszédében Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Hozzáfűzte: a népművész és lánya alkotásaikon keresztül kívánják felhívni a figyelmet a keresztény hit fontosságára.

Kásler Miklós emberi erőorrásokért felelős minisztere beszédet mond a megnyitón
MTI Fotó: Soós Lajos

„Máriát régóta ismerem, ott vannak az alkotásai a lakásomban. Mikor nehéz helyzetben voltam az elmúlt évtizedekben, mindig ezekre tekintettem, és a lelkem megnyugodott” – fűzte hozzá, majd biztatta az alkotókat további műalkotások létrehozására.

„Névtelen szentek között nőttem fel, akik a sereg gyermekükkel körülvéve tudtak énekelve szőni, fonni, gyönyörűen hímezni, varázslatossá tenni azt a nehéz világot. Az ő képüket szeretném példaként a világ elé tárni”

- olvashatók Petrás Mária szavai a kiállítás ajánlójában.

A kerámiaképeket és a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó alkotásokat bemutató tárlat december 21-ig tekinthető meg.

Borítókép: Petrás Mária keramikusművész, népdalénekes (j) és lánya, Petrás Alina keramikus adventi kiállításuk megnyitóján

MTI Fotó: Soós Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában