töretlen siker

2018.12.03. 17:13

A pozsonyi diákok szerint a Virágvölgy a legjobb film

Az alkotás júliusban a Karlovy Vary-i Filmfesztivál East of the West versenyprogramjában elnyerte a zsűri díját, majd a palicsi fesztiválon is díjazták, és azóta már mintegy húsz rangos filmfesztiválon szerepelt szerte a világon.

Csuja László Virágvölgy című első filmjét választotta a legjobb alkotásnak a diákzsűri a pozsonyi nemzetközi filmfesztiválon.

A fiatal zsűritagok méltatták a Virágvölgy szereplőgárdáját, képi világát és a film humorát.

Csuja László a Magyar Nemzeti Filmalap pályakezdő tehetségek támogatására létrehozott Inkubátor Programjában készítette el mozifilmjét Enyedi Ildikó mentorálásával.

A történet szerint a külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen apát és otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a munkásszállón élő, jószívű Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt anyának és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra.

A film amatőr főszereplőkkel készült: a női főszerepben Berényi Bianka, a férfi főszerepben Réti László parasportoló látható.

A forgatókönyvet Csuja László és Nagy V. Gergő közösen jegyzi, az operatőr Vass Gergely volt. A film Muhi András és Ferenczy Gábor producerek vezetésével a FocusFox gyártásában a Filmalap 62 millió forintos támogatásával készült.

A Virágvölgy júliusban a Karlovy Vary-i Filmfesztivál East of the West versenyprogramjában elnyerte a zsűri díját, majd a palicsi fesztiválon is díjazták, és azóta már mintegy húsz rangos filmfesztiválon szerepelt szerte a világon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában