Festményeket ajándékba?

2018.12.09. 23:01

Kezdő alkotók műveit kínálja több adventi művészeti vásár

Az árakat a hazai átlagfizetésekhez szabják.

Ördög Noémi cicamaszkos nőket ábrázoló képeit állítja ki a Resident Art Fair kortárs művészeti vásáron

Forrás: magyaridok.hu

Három fővárosi karácsonyi művészeti vásár is a fiatalabb korosztály műveiből válogat az ünnepek előtti időszakra: az Y generáció képzőművészeit hívta meg a Godot és a Budapest Galéria – hívta fel a kezdeményezésre a figyelmet a Magyar Idők. Kicsit vegyesebb, de inkább a már ismert fiatalok műveinek keresztmetszetét adja a Resident Art Fair, amelyet a Palotanegyedben az Ateliers Pro Artsban rendeznek meg. A LATARKA Galéria vásárán pedig egységes áron vehetnek képzőművészeti alkotást a műkedvelők.

Tematikus megkötések nélkül több mint száz művet mutat be a RAF, vagyis a Resident Art Fair kortárs karácsonyi vására, amelyre elsősorban a már ismertebb, rendszeresen kiállító alkotók adhatták be munkáikat. A vásár a szokottnál alacsonyabb árakkal a művészetpártoló szűk közönségen kívül szélesebb kört szeretne megszólítani.

Ördög Noémi cicamaszkos nőket ábrázoló képeit állítja ki a Resident Art Fair kortárs művészeti vásáron
Forrás: magyaridok.hu

Igazi műfaji kavalkádra számíthat, aki december 11. és 22. között a RAF-ra látogat. A nagyszabású kiállítás fókuszában a grafika áll, ez, ahogy mondani szokták, a gyűjtés előszobája. A vásáron a festmények mellett nagy számban találhatunk majd grafikai munkákat is, giclée-nyomatot, szitanyomatot, litográfiát és fametszetet. Közös bennük, hogy mindegyik szignált, számozott, azaz egyedi példány. Ezzel a válogatással a műgyűjtéssel ismerkedő vásárlókat szeretnék megszólítani. Mások mellett Bernát András, Braun András, Töttös Kata, Ördög Noémi, Verebics Ágnes és Király Gábor alkotásait vonultatja fel a tíz nap.

Szintén a nyolcadik kerületben tartja – immár hatodszor – a LATARKA Galéria kortárs képzőművészeti vásárát, amely idén a Patyolat kiállítótérben jelentkezik. A vásár sajátossága, hogy egységesen ötvenezer forintos áron vásárolhatók meg a képek december 18-án.

December 12-én nyílik a legfiatalabbak, vagyis az Y generáció tíz napon át tartó vására, melyen száz művész mutatkozik be hétszáz műalkotással különleges helyszínen, a Goldberger Institute of Contemporary Art ­leendő kiállítóterében, a Godot Galéria szervezésében. Az idén harmadik alkalommal szervezendő vásár kiállítóit 350 pályázó művész közül válogatták. Sáfár Zoltán művészeti vezető lapunknak elmondta: úgy látják, hogy a bécsi és a hazai műalkotások ára alig különböznek, holott az átlagkereset igen eltérő.

– Abban gondolkodtunk, hogy ha a kezdő alkotó képeinek árát a hazai átlagfizetéshez állítjuk be, akkor beindul a műgyűjtői kedv, és itthon is elkezdik venni a műveket – fogalmazott. Elsősorban a szobrok, grafikák és festmények szerelmeseit várják, azokat, akik egy igazán különleges alkotással kívánják gazdagítani otthonukat, vagy csupán egy egyedi művészeti élménnyel szeretnének feltöltődni karácsony előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában