Kép-Vers pályázat

2019.02.28. 12:12

Kortárs versek ihlette alkotásokat vár a MANK

A kiírásra nevezhet minden olyan képzőművész, aki már igazolhatóan önálló művészi tevékenységet tud felmutatni.

Forrás: Pixabay

Kortárs versek ihlette alkotások elkészítésére írt ki nyílt pályázatot képzőművészek részére a Magyar Alkotóművészeti Nonprofit Kft. (MANK), Kép-Vers címmel. A felhívásra március 14-én délig várják a nevezéseket.

A pályázat célja, hogy megszólítsa és közösséggé formálja a különböző művészeti területek alkotóit – áll a MANK közleményében.

Pályázni lehet a Magyar Napló gondozásában megjelent, Az év versei 2016, 2017, 2018, valamint Az év novellái 2016, 2017, 2018 antológiákban szereplő vers vagy novella alapján létrejött önálló, kétszázszor kétszáz centiméternél nem nagyobb alkotással.

Egy pályázó maximum három művet nyújthat be.

Az első helyezett bruttó 100 ezer forint pénzjutalomban részesül, valamint eltölthet egy hétvégét másodmagával a Szigligeti Alkotóházban. A második és harmadik helyezett jutalma szintén egy hétvége két fő részére a Zsennyei, valamint a Mártélyi Alkotóházban, továbbá mindhárom helyezett részt vehet a Magyar Napló Kiadó ünnepi könyvheti hajóútján június 15-én.

A legjobb pályaművekből irodalmi rendezvény keretében szervez kiállítást a MANK.

A pályázattal kapcsolatban bővebb információ az alkotomuveszet.hu oldalon található.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában