Karády Katalin

2019.02.09. 13:27

Színdarab sikerről, hűségről, emberségről, hazáról és szerelemről

Ópiumkeringő – jazz-story Karády Katalinról címmel tart bemutatót február 15-én, pénteken a Magyar Színház.

Karády Katalin dalai a Modern Art Orchestra és Subicz Gábor feldolgozásában, Pataki Szilvia előadásában hallhatók a produkcióban. A színházi előadás dzsesszkoncertként is élvezhető.

Karády Katalinnak mindenki ismeri a nevét, mégis alig tudunk róla valamit. „Egy korszak ünnepelt sztárja volt, mégis kevés embernek jutott olyan sanyarú sors, mint neki. Karády Katalin mégsem tört meg soha, mert egy elsöprő szerelem mindenen átsegítette” – olvasható az előadás ismertetőjében.

Lengyel Ferenc színdarabja sikerről, hűségről, emberségről, hazáról és szerelemről szól. Az előadásban a legismertebb Karády-dalok a Modern Art Orchestra zenéjével, Pataki Szilvia előadásában hallhatók. A produkcióban a szöveg és a zene együtt lesz jelen. Az Ópiumkeringő nem monodráma zenével, hanem sokszereplős színdarab, amelyben Pataki Szilvia partnerei a hangszeres muzsikusok.

A szerző-rendező a színház honlapján látható videóban elmondta: a mű 12 stációból áll, 12 monológ és 13 dal hangzik el a színpadon. Az előadás alatt végig szól a zene, a darab kísérlet a mozi és a színház egybeolvasztására. Pataki Szilvia elmondta: egy kamera végig veszi az arcát, amelyet mögötte ki is vetítenek, minden apró rezdülés látható. A produkció összetett, a zenekar is szerves része az előadásnak.

A Bolan Production és a Pesti Magyar Színház közös produkciójának dramaturgja Deres Péter, a látvány Lengyel Ferenc és Kovács Yvette Alida munkája. Az előadást 16 éves kortól ajánlják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában