Vásznon a természet

2019.05.24. 06:04

Ma kezdődik a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

Vasárnapig tartó rendezvényen hat helyszínen összesen 145 alkotást vetítenek.

Forrás: Shutterstock

Ma kezdődik a gödöllői V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál, amelynek kiemelt témája idén a víz lesz. Az esemény fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

Idén hat helyszínen összesen 145 alkotást vetítenek a fesztiválon. Az elsősorban gyerekeket és családokat megszólító rendezvényen a filmvetítések mellett számos kísérőprogram, valamint 65 civil és szakmai kiállító várja a közönséget.

Az ötödik alkalommal meghirdetett fesztiválon új programelem az újrahasznosítás kézműveseinek utcája, a PET-palackból készült versenyautók futama, valamint a filmes közönségtalálkozók is.

Emellett több kiállítás, például a világhírű természetfotós, Máté Bence szabadtéri fotótárlata is várja az érdeklődőket.

A víz témáját feldolgozó filmekből három napon át vetítenek válogatást és látható az ifj. Lőrinci Ferenc víz alatti fotóiból összeállított kiállítás is. Emellett bemutatják azt a magyar víztisztító rendszert, amely már több katasztrófaövezetben állított elő iható vizet az ott élők számára.

A fesztivál több mint 70 szakmai és civil kiállítója szemléletformáló bemutatókkal és játékokkal, például fajfelismerővel és halsimogatóval várja majd a gyerekeket.

Idén az M5 kulturális csatorna különdíjjal jutalmazza a fesztiválon szereplő magyar alkotások egyikét és péntektől vasárnapig élő bejelentkezésekkel tudósítanak az eseményről, valamint a korábbi évek díjnyertes természetfilmjeiből is többet levetítenek a három nap alatt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában