új korszak jöhet

2019.06.04. 22:40

Külhoni irodalmi műhelyekkel kötött megállapodást a PIM

A Petőfi Irodalmi Múzeum és a társszervezetek célja a magyar kultúra népszerűsítése Közép-Európában és a Balkánon.

Együttműködési megállapodást kötött a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) a külhoni magyar irodalmi szervezetekkel és műhelyekkel kedden, a nemzeti összetartozás napján.

A PIM közleménye szerint a széphalmi Magyar Nyelv Múzeumában tartott megbeszélésen résztvevők áttekintették a kortárs magyar irodalom helyzetét a Kárpát-medencében, és azzal a reménnyel zárták a megbeszélést, hogy a létrehozandó Petőfi Irodalmi Ügynökség az évek óta fennálló problémák egy részére megoldást kínálhat. A tanácskozáson részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is.

A megállapodás szövege szerint az aláírók együttműködnek a magyar irodalom népszerűsítésében Közép- és Kelet-Európában, valamint a Balkánon.

„Fontosnak tartjuk az összmagyar irodalom egységben történő felmutatását Európában és a nagyvilág számára”

- fogalmaznak a dokumentumban.

Hangsúlyozzák, hogy „az élő irodalom képlete legfontosabb elemének” az olvasót tekintik. „Ezért a Petőfi Irodalmi Múzeum által létrehozandó Petőfi Irodalmi Ügynökség munkáját hiánypótlónak tartjuk, segítjük abban, hogy minél szélesebb körben, minél több magyar olvasóhoz jussanak el kortárs magyar szerzők, a magyar irodalom alkotásai” – idézi a közlemény az együttműködési megállapodást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában