nemzeti összetartozás

2019.07.02. 21:35

Így szólt országszerte a Kézfogás című dal (videó)

A hagyományteremtő szándékkal indított rendezvényről készült egy kisfilm, ami már megtekinthető.

Budapest, 2019. június 4. Diákok a Parlamentnél, mielõtt eléneklik a Kézfogás címû dalt, a magyar összetartozás himnuszát és a Himnuszt a nemzeti összetartozás napján rendezett ünnepségen 2019. június 4-én. Középen Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zenész, zeneszerzõ. Az Országgyûlés 2010. május 31-én nyilvánította a nemzeti összetartozás napjává az elsõ világháborút lezáró trianoni békeszerzõdés aláírásának napját, június 4-ét. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Ahogy arról hírt adtunk, június 4-én a Nemzeti Összetartozás Napján, a Kossuth-díjas énekes, zenész, zeneszerző Szarka Tamás közös éneklésre hívta Kárpát-medence iskoláit, közösségeit.

Ezen a napon 11-kor Budapesten a Kossuth téren több mint ötezer gyerek részvételével énekelte el Szarka Tamás a Kézfogást, a magyar összetartozás himnuszát. Ezzel egyidőben pedig a határainkon innen és túl több száz településen szólt a dal.

Most elkészült az eseményről szóló videó is, amit megtekinthetnek olvasóink.

Borítókép: Diákok a Parlamentnél, mielőtt eléneklik a Kézfogás című dalt, a magyar összetartozás himnuszát és a Himnuszt a nemzeti összetartozás napján rendezett ünnepségen 2019. június 4-én. Középen Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zenész, zeneszerző. Az Országgyűlés 2010. május 31-én nyilvánította a nemzeti összetartozás napjává az első világháborút lezáró trianoni békeszerződés aláírásának napját, június 4-ét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában