Megszállottak

2019.10.11. 17:16

Peruban is díjat kapott Pozsgai Zsolt filmje

Az alkotás a hitújító Kálvin és a későbbi katolikus szent, Loyolai Ignác találkozását dolgozza fel.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

A legjobb játékfilm díját kapta a perui CUCIFEST Nemzetközi Filmfesztiválon a Megszállottak

közölte pénteken Pozsgai Zsolt, a film rendezője.

A hitújító Kálvin és a későbbi katolikus szent, Loyolai Ignác találkozását feldolgozó film főszerepét alakító Szabó Máté a legjobb színész díját is elnyerte a Cuzcóban negyedik alkalommal megrendezett filmmustrán.

A filmfesztivál narratív film kategóriájában kilenc produkció versenyzett. A fesztivál honlapja szerint a döntős mezőnyben Pozsgai filmje francia, német, szlovén, marokkói, lengyel, francia és szlovák munkákkal szerepelt együtt.

Az október 3. és 6. között megrendezett fesztiválon a játékfilmek mellett egészestés dokumentumfilmek és külön szekcióban rövid produkciók, köztük a kisjátékfilmek, dokumentumfilmek, animációk és kísérleti filmek is versenyeztek.

Pozsgai Zsolt játékfilmje a Reformáció Emlékbizottság és a közmédia támogatásával készült 2018-ban. A film szerepeit Szabó Máté mellett Lux Ádám, Nagy Nati, Fésűs Nelly, Árpa Attila, Janik László, Quintus Konrád és Orosz Csenge alakítja, operatőre Kovács Claudia volt.

A film már számos nemzetközi fesztiválon bizonyult a legjobbnak, köztük Monacóban, Zürichben, Kolkatában és Argentínában.

Borítókép: Pozsgai Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában