Járvány

2020.06.15. 15:00

Számos pályamunka érkezett a Hagyományok Háza pályázatára

A „Most van időm alkotni! – Több leszel, ha alkotsz” elnevezésű felhívásra 127 alkotótól 158 pályázat érkezett.

A Hagyományok Háza a „Maradj otthon!” felhíváshoz csatlakozva hirdette meg alkotói pályázatát népi kézművesek számára. A munkák mellé történeteket is vártak arról, mi ihlette az adott tárgyak készítését – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Péter Szidónia népi iparművész, a Hagyományok Háza kézműves osztályának vezetője elmondta, hogy a pályázatra a csipkekészítéstől a szőnyegszövésen, a bőrművességen és a kosárfonáson át számos alkotás érkezett, emellett sokan bútorfestéssel pályáztak.

A pályázati felhívást úgy fogalmazták meg, hogy azok se érezzék kizárva magukat, akik első tárgyukat készítik el.

Rejtett céljuk az volt, hogy a pályázók azt is fogalmazzák meg, hogy hogyan érzik magukat az adott pillanatban, mit jelent nekik az alkotás.

„A zsűri döntése alapján a legszebb alkotásokat és a hozzájuk kapcsolódó személyes történeteket a Hagyományok Háza online felületein teszik közzé, jövőre pedig egy kiállítást szerveznek belőlük” – mondta el Péter Szidónia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában