ingyenes

2020.07.11. 15:10

Énektanítás és táncház is lesz a Nagyvárosi Folkudvarban

Koncertekkel, néprajzi előadásokkal és táncházzal idézi meg július 14-től a nyári fesztiválok hangulatát a fővárosban a programsorozat, amely keddenként és csütörtökönként várja az érdeklődőket a Budai Vigadó előtti Corvin téren.

Budapest, 2020. február 23. Táncház a Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítvány és a Válaszút Népmûvészeti Egyesület közös szervezésében megrendezett XXIV. Csángó bálon a Millenáris Park B épületében 2020. február 22-én MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A Hagyományok Háza augusztus 20-ig tartó ingyenes szabadtéri rendezvénye kedden hangolódó muzsikával indul, majd énektanítással és felnőtt mesemondással folytatódik. Este a Dűvő zenekar lép színpadra, az est zárásaként pedig a Zagyva Banda muzsikál a szabadtéri táncházban és a Hagyományok Háza Átriumában, ahol a Magyar Állami Népi Együttes táncosai tanítják meg a lépésekre az érdeklődőket.

Július 16-án, csütörtökön kézműves-foglalkozást is tartanak, utána pedig Szalonna és Bandája ad koncertet, majd ismét szabadtéri táncházzal zárul az este.

A további alkalmakon fellép többek között Navratil Andrea és a Békás Banda, Dresch Mihály húros kvartettje, a Bazseva Zenekar, a Muzsikás és az EtnoRom együttes.

Keddenként éjszakába nyúló, jó hangulatú táncház zárja a programot. Mindezek mellett lesz például kocsmakvíz-verseny is, amelyre előre várják a 4-7 fős baráti társaságok jelentkezését – írták közleményükben.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában