Ország-világ

2020.09.02. 14:09

Mégis hajlandó tárgyalni Vidnyánszky Attilával a színművészeti több vezetője

Az Origo információi szerint délután kettőre a Nemzeti Színházba megy a Színház- és Filmművészeti Egyetem több vezetője. Vidnyánszky Attila kuratóriumi elnök – egyúttal szeptember elsejétől a munkáltatójuk – többször próbált tárgyalni a színművészeti korábbi, de hivatalban levő vezetőivel, ők viszont elzárkóztak. A portál úgy tudja, erősen megosztott a vezetőség, egy részük nem hajlandó semmilyen párbeszédre, Upor László rektorhelyettes viszont igen.

Két napja barikádozta el magát több színművészetis a Vas utcában: csak azt engedik be az épületbe, akit akarnak, és ők akarják meghatározni, hogy kik tanítsanak. Nem fogadják el a modellváltást, és azt sem, hogy a kuratórium elnökének a nemzetközileg elismert Kossuth-díjas művészt, a Nemzeti Színház igazgatóját, Vidnyánszky Attilát választották.

A tüntetés mögött a baloldali pártok és képviselőik sorra felfedezhetők, Gyurcsány Ferenc fenyegetőzésétől kezdve a Jobbikon át Demszky Gáborig. Gyurcsány Ferenc felesége pedig Brüsszel segítségét kérte, hogy avatkozzanak közbe – mutat rá az Origo cikke.

Eddig azt mondták a színművészeti vezetői, hogy nem hajlandók tárgyalni munkáltatójukkal, Vidnyánszky Attilával. De nem mentek el múlt héten a minisztériumba sem, a korábbi fenntartó, az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetőihez sem. Az Origo úgy tudja, mára erősen megosztottá váltak, és Upor László rektorhelyettes, egy másik vezető (Bagossy László) és a tüntetésen is szónokló tanácsadó mégis elfogadta Vidnyánszky Attila meghívását.

A portál információi szerint Upor Lászlóék hangfelvételt akarnak készíteni a megbeszélésről. Vidnyánszky Attila (és a kuratórium) ebbe beleegyezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában