képzelőerő

2020.11.11. 22:50

Karácsonyi rajzpályázatot hirdet a Hagyományok Háza

A pályázat középpontjában idén a téli házaló szokások állnak.

Advent a karácsonyi előkészületek időszaka. A négy, ünnep előtti hétben a harsány mulatságok helyett a csendes várakozás, a reménykedés, a befelé fordulás játszik szerepet. A közösségi élet természetesen ilyenkor sem szünetel teljesen, hiszen ebben az időszakban készülnek fel az ünnepi bemutatkozásra a betlehemesek, a kántálók és egyéb karácsonyi játékok előadói.

Az idei rajzpályázat a téli házaló szokások megjelenítésére hívja pályázóit.

Kérjük, tanulmányozzák – a helyi hagyományok alapján is – a szentcsalád-járás, pásztorok vesszőhordása, kántálás (mendikálás), betlehemezés, névnapköszöntés, regölés, vagy épp az aprószentek napi vesszőzés szokásait, és szabadon választott technikával alkossák meg a kiválasztott népszokás résztvevőit!

A rajzpályázat által:

A gyerekek megismerkedhetnek a jeles napok történetével, hagyományaink szerepével, valamint az életkori sajátosságaiknak megfelelő alkotói technikákkal.

A tanulók képzelőereje, kreativitása fejlődhet, a tehetségesebbeknek lehetőségük nyílik a határokon átnyúló versenyen való bemutatkozásra.

Korcsoportok:

1. kategória: óvodások

2. kategória: általános iskola 1-4. évfolyamai

3. kategória: általános iskola 5-8. évfolyamai

4. kategória: középiskola 9-12. évfolyamai

Nevezési feltételek:

Az A4-es méretben, tetszőleges technikával készített alkotásokat névvel, e-mail címmel, telefonszámmal, a készítő életkorával ellátva várják a Hagyományok Háza címére.

Online pályázás:

A rajzok beküldésére idén először online is lehetőséget teremtenek. Ez esetben az alkotások szkennelt vagy fotózott anyagát kérik a weboldalon található app segítségével elküldeni jpg vagy pdf formátumban (maximum 4MB méretben).

A beküldött pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el. A pályázati kiírásnak megfelelő alkotások beküldőit minden esetben alkotói emléklappal jutalmazzák. A kiállítás anyaga megjelenik a Hagyományok Háza weboldalán, a nyertes pályázatokat oklevéllel, tárgynyereménnyel is díjazzák. Emellett a rajzok kiállításon is megtekinthetők lesznek az intézmény Corvin téri székházában, a tárlat megnyitásának időpontjáról a szervezők a pályázat lezárulta után értesítést küldenek.

A pályamunkák leadási határideje: 2020. december 4.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában