Jótékonyság

2021.05.05. 12:00

Berg Judit meséjével kampányol az UNICEF Magyarország

Berg Judit-mesét és kreatív feladatlapot is tartalmazó csomagot rendelhetnek a családok az UNICEF Magyarország kampányában, a kiadvány előfizetői a szervezet gyermekeket segítő munkáját támogatják – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői adásában.

Berg Judit József Attila-díjas író beszél a 89. Ünnepi Könyvhét és 17. Gyermekkönyvnapok budapesti rendezvényének megnyitóján a Vörösmarty téren 2018. június 7-én. Az idei könyvhétre több mint 300 új kiadvány jelent meg, a Vörösmarty téren több mint 180 kiállító, 76 magyarországi és 16 határon túli kiadó kínálatából válogathat a közönség.

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Az UNICEF Magyarország új programjában Berg Judit írónő ismert mesefigurái kelnek útra, a két kis dínó mutatja be a magyar gyerekeknek és szüleiknek a távoli országokban élő gyerekek hétköznapjait

– mondta el a műsorban Balázs Kata, az UNICEF Magyarország kommunikációs vezetője.

A programra előfizető családok egy éven át, havonta, névre szóló levélcsomagot kapnak Berg Judit új, csak itt olvasható meséivel, térképpel, képeslappal és kreatív feladatlapokkal.

Az elsősorban 4-10 éveseknek szóló meséken keresztül a családok megismerhetik az adott országban (többek között Banglades, Madagaszkár, Mongólia, Nepál, Mozambik, Elefántcsontpart) élő gyerekek világát.

A mesék mellett kreatív feladatlapokat, térképet, képeslapot és az adott országról sok érdekes információt is rejt a csomag, amelyben szó esik a kézmosás és az oktatás fontosságáról, valamint az UNICEF munkájáról is.

Az előfizetésre fordított összeg segítségével tiszta vizet, gyógyszert, élelmiszert, oktatást kapnak a leginkább rászoruló gyerekek.

Berg Judit meséit Kőszeghy Csilla illusztrációi teszik még szerethetőbbé, a kampány támogatója pedig a Két kis dínó meséket is kiadó Pagony.

Borítókép: Berg Judit József Attila-díjas író beszél a 89. Ünnepi Könyvhét és 17. Gyermekkönyvnapok budapesti rendezvényének megnyitóján a Vörösmarty téren 2018. június 7-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában