Elismerés

2021.05.13. 18:15

Gereg Mónika kapta idén a Várkonyi Zoltán-emlékdíjat

Gereg Mónika férfiszabó kapta idén a Várkonyi Zoltán-emlékdíjat.

Várkonyi Zoltán, a Vígszínház egykori főrendezője, igazgatója május 13-án lenne 109 éves. Szakmai öröksége a Vígszínház és az egész magyar színháztörténet felbecsülhetetlen értéke – olvasható a színház MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Mint felidézik, Várkonyi Zoltán szerette és tisztelte a háttérben dolgozó kollégáit. Emlékét méltóképpen őrzi a Várkonyi Zoltán-emlékdíj, amelyet özvegye, Szemere Vera alapított 1984-ben.

Az elismerést minden évben az a kolléga kapja, akit a Vígszínház munkatársai titkos szavazással megválasztanak – áll a közleményben.

A díjat Várkonyi Zoltán menye és unokája, Várkonyi Éva és Várkonyi Gáspár adta át a színházban szerdán Gereg Mónika férfiszabónak.

Gereg Mónika 18 éve hűséges tagja a Vígszínház társulatának. Igazi csapatjátékos, aki kreativitással és szeretettel végzi munkáját – méltatják a díjazottat a közleményben.

Mint írják, Gereg Mónika pályáját független jelmeztervező műhelyekben kezdte, 2003-tól dolgozik a Vígszínházban. „Én idetartozom. Szeretem, hogy ennek a színháznak a része, egy fogaskereke vagyok” – fogalmazott a díjazott. Mint mondta, munkája során az a legnagyobb siker, ha a néző egységnek látja az előadást. „Nem figyeli külön a ruhát, hanem az tökéletesen belepasszol az egészbe”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában