eredményhirdetés június 14-én

2021.05.16. 15:12

Gyerekeknek szóló rajzpályázatot hirdet a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Mesélő hangjegyek címmel rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyermekeknek a Liszt Ferenc Kamarazenekar. A pályázatra Haydn, Bach és Dvorák egy-egy híres zeneműve által ihletett rajzokat várnak június 10-én éjfélig – közölte a zenekar.

A nyertesek lehetőséget kapnak arra, hogy személyesen találkozhassanak a zenekar tagjaival, kézbe vehessék a mesterhangszereket vagy online rajzoktatáson vegyenek részt. A különdíjazott intézmény számára pedig ingyenes, exkluzív koncertet ad a zenekar. Az 1-3. és a 4-6. osztályos tanulók három zeneműből, Haydn C-dúr csellóversenyéből, Bach Ariosojából és Dvorak E-dúr vonósszerenádjából inspirálódhatnak.

A műveket a zenekar honlapján hallgathatják meg az érdeklődők.

A versenyzők lerajzolhatják, hogy mit jelent számukra a kiválasztott darab, milyen történetet képzelnek el a hallgatása közben, milyen érzéseket vált ki belőlük vagy milyen emléket idéz fel bennük.

Pályázni egy megrajzolt konkrét történettel vagy egy érzést, hangulatot bemutató absztrakt alkotással is lehet. A beérkezett pályaműveket a Liszt Ferenc Kamarazenekar munkatársai értékelik eredetiség, ötletesség és a kivitelezés minősége alapján. Az 1-3. helyezettek mindkét korcsoportban két díj közül választhatnak. A nyertesek részt vehetnek egy egyéni zeneórán a zenekar művészeinek vezetésével, valamint kipróbálhatják a zenekar mesterhangszereit, vagy rajztudásukat fejleszthetik egy online kurzuson. Különdíjban részesíti továbbá a kamarazenekar azt az intézményt, ahonnan a legtöbb érvényes pályázat érkezett. A legaktívabb intézmény diákjai számára a Liszt Ferenc Kamarazenekar exkluzív minikoncertet ad iskolájukban.

A nyertesek nevét a kamarazenekar június 14-én teszi közzé Facebook-oldalán, s a beérkezett pályázatok is itt kapnak publicitást.

A legnépszerűbb, azaz a legtöbb lájkot szerző mű alkotójának munkáját közönségdíjjal ismerik el. A pályázattal kapcsolatos további információkat a Liszt Ferenc Kamarazenekar honlapján találhatják meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában