új évad, új tervek

2021.06.08. 15:00

Tíz bemutató lesz a Nemzeti Színház következő évadában

Kilenc saját és egy vendégelőadás bemutatójával – többek között Bulgakov, Szabó Magda, Hobo és Euripidész darabjaival – készül a 2021/2022-es évadra a Nemzeti Színház, amely pénteken a Rómeó és Júlia premierjével nyit újra.

A teátrum nehéz és bonyolult másfél éven van túl a pandémiás időszakot követően – idézte fel a keddi budapesti évadismertető sajtótájékoztatón a Nemzeti Színház vezérigazgatója.

Vidnyánszky Attila megemlékezett Törőcsik Mari haláláról is, amely szavai szerint „az egyetemes színház- és filmművészet nagy vesztesége”.

A következő évadban Mihail Bulgakov A Mester és Margarita (rendező: Alekszandar Popovszki), Szabó Magda Az ajtó (rendező: Szabó K. István), Földes László Hobo Vadászat (rendező: Vidnyánszky Attila), Fjodor Dosztojevszkij Ördögök (rendező: Nyikolaj Roscsin), Tennessee Williams: Üvegfigurák (rendező Erik Stubo), Csiky Gergely: Buborékok (rendező: Vidnyánszky Attila; a Kaposvári Csiky Gergely Színház vendégjátéka), Hubay Miklós Ők tudják, mi a szerelem (rendező: Rátóti Zoltán), Józsa Péter Pál Agon (rendező: Vidnyánszky Attila), Lope de Vega A kertész kutyája (rendező: Ignacio García) és Euripidész Bakkhánsnők (rendező: Theodorosz Terzopulosz) című darabjai kerülnek a Nemzeti Színház repertoárjába.

Vidnyánszky Attila közölte: terveik szerint szeptemberben ismét megrendezik a Madách Nemzetközi Színházi Talákozót (MITEM), a várható utazási nehézségek ellenére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában