szemelvények

2021.06.10. 12:56

Több mint 20 szerző szövegeit olvassák fel az Irodalom Éjszakáján

A felolvasások védettségi igazolvánnyal látogathatóak.

Budapest, 2019. március 29. Márfi Márk (b) és Lovas Rozi színészek felolvasnak az Irodalom éjszakája programsorozat keretében a budapesti Brody Studiosban 2019. március 28-án. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Összesen 24 ország 25 írójának szövegeit hallgathatják meg az érdeklődők június 23. és 25. között három estén keresztül Budapest különböző helyszínein az Irodalom Éjszakája rendezvényen – közölték a szervezők csütörtökön.

A szemelvényeket az Orlai Produkció, a Gólem Színház és az Egyéjszakás Kaland nevű alkalmi formáció színészei olvassák fel. A rendhagyó helyszínek között szerepel többek között a hivatalosan csak 2021 szeptemberében megnyíló, a Gólem Színházat és a Zsidó Előadóművészeti Központot egyesítő Gólem Központ, de a széles közönség számára nem látogatható, a letűnt idők sajátos pompáját megidéző Akácfa utcai BKV-székház Egri terme is.

Mindhárom napon lesz olyan felolvasás, amelyet jeltolmács közvetít a siketek és nagyothallók számára, a vakok és gyengénlátók helyszínek közti közlekedését pedig hangostérkép segíti – írja a közlemény.

Az első Irodalom Éjszakáját 2006-ban Prágában rendezték meg, magyarországi megvalósítását a budapesti Cseh Centrum kezdeményezte. Budapest mellett Debrecen is helyet ad a különleges hangulatú felolvasásoknak, amelyeket idén június 10. és 12. között rendeznek meg. A program ingyenes és előzetes regisztrációt nem igényel.

A felolvasások védettségi igazolvánnyal látogathatóak – olvasható a közleményben.

Borítókép: Márfi Márk (b) és Lovas Rozi színészek felolvasnak az Irodalom éjszakája programsorozat keretében a budapesti Brody Studiosban 2019. március 28-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában